وبحلاوتى مجنناهم
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  الأحداثالأحداث  المنشوراتالمنشورات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
الخطوة الاخيرة

 

 البفتيك واسكالوب اللحم واااااو

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
غيظاهم
عضو ملكى
عضو ملكى
غيظاهم


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 08/07/2011
عدد المشاركات عدد المشاركات : 703
العمر العمر : 35

البفتيك واسكالوب اللحم واااااو Empty
مُساهمةموضوع: البفتيك واسكالوب اللحم واااااو   البفتيك واسكالوب اللحم واااااو I_icon_minitime3/11/2011, 7:52 pm

طريقة عمل البفتيك أو الستيك أو اسكالوب اللحم





البفتيك أو الستيك أو اسكالوباللحم كلها أسماءواحده المقادير إناحعمل
البفتيك أو الستيك أو اسكالوباللحم
كلها أسماءواحده
المقادير
إناحعمل لكم نصف كيلو فقط وانتو طبعا زودوا الكميه لو عاو زينه يتفرزن
المقادير
نصف كيلوستيك بقرى أو بفتيك كما يسمى
1 حبه بصلكبيره
1 حبه طماطم كبيره
2 بيضه
بقسماط (خبز مطحون )
ملعقة صغيره زيت زيتون
خل
ملح فلفل كمون بابريكا واى توابلتحبيها
صويا صوص أو ورشستر صوص (اختيارى )
زيت للقلي




لكم نصف كيلو فقط وانتو طبعا زودوا الكميه لو عاو

الطريقة
أول حاجه نضع اللحم في الكيس هكذا ونطرق عليه بمطرقة اللحمأو اى أداه حتى تكون طبقته رفيعة وليست سميكة



زينه يتفرزن المقادير نصف كيلوستيك بقرى أو بفتيك كما يسمى
ونطرق إلى إن يكون بهذا الشكل
1 حبه بصلكبيره 1 حبه طماطم كبيره 2 بيضه بقسماط

وفى الكبة نضع الطماطم والبصل والتوابل والخل ونفرمهم

(خبز مطحون ) ملعقة صغيره زيت زيتون خل ملح فلفل
بعدها نضيف التتبيله على اللحم ونتركه ثلاث ساعات وممن قبلها بيومبيكون أفضل
كمون بابريكا واى توابلتحبيها صويا صوص أو ورشستر صوص (اختيارى

بعدها نضع البيض والفلفل ونضيف عليه ملعقة صغيره زيتزيتون
(وده السر في تماسك ألطبقه الخارجيه

) زيت للقلي الطريقة أول حاجه نضع اللحم في الكيس
) ونضربهم بشوكه وبعدين نمسك قطع اللحم ونعصرهم باليد حتى نتخلص منماؤه وننظف التتبيله من عليه
(مهم عصر اللحمجيدا)



هكذا ونطرق عليه بمطرقة اللحمأو اى أداه حتى تكون طبقته
وبعدها نضيف اللحم على خلطه البيض وزيت الزيتون ونقلب ونترك الخليطعشر دقائق

رفيعة وليست سميكة ونطرق إلى إن يكون بهذا الشكل وفى
بعد مرور عشر دقائق نضع اللحم عالبقسماط



الكبة نضع الطماطم والبصل والتوابل والخل ونفرمهم بعدها نضيف التتبيله

ونقلبها في الخليط
ومهم جدا الضغطبراحه اليد على اللحم من الجهتين حتى يلتصق البقسماط جيدا

على اللحم ونتركه ثلاث ساعات وممن قبلها بيومبيكون أفضل بعدها

إذا أردنا قليه في نفس اليوم يبقى نضعه في التلاجه حوالىنصف ساعة قبل القلى وكده النتيجة حتبقى أفضل كتير
ملحوظة
لا تقليه مباشره بعد تغليفه بالبقسماطحتى لا يتفكك فى الزيت
إذا اردتى تفريز البفتيك ضعيه مباشره في إطباق للتخزينولفيه بالنايلون اللاصق وضعيه فى الفريزر مباشره

نضع البيض والفلفل ونضيف عليه ملعقة صغيره زيتزيتون (وده السر
وعند الاستخدام نخرجه من الفريزر ونقليه بزيت دره

في تماسك ألطبقه الخارجيه ) ونضربهم بشوكه وبعدين نمسك قطع

وده شكله بعد التحمير
ما شاء الله الزيت كما هو نضيف لان ألطبقه الخارجيه لم تتفكك

اللحم ونعصرهم باليد حتى نتخلص منماؤه وننظف التتبيله من عليه









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
كيداهم
الاداره

الاداره
كيداهم


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 16/03/2011
عدد المشاركات عدد المشاركات : 4550
العمر العمر : 47

البفتيك واسكالوب اللحم واااااو Empty
مُساهمةموضوع: رد: البفتيك واسكالوب اللحم واااااو   البفتيك واسكالوب اللحم واااااو I_icon_minitime3/11/2011, 11:33 pm

موضوع هايل بس محتاج تعديل يا غياظهم هانم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام عمار*
عضو vip
عضو vip
ام عمار*


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 28/05/2011
عدد المشاركات عدد المشاركات : 10421
العمر العمر : 34

البفتيك واسكالوب اللحم واااااو Empty
مُساهمةموضوع: رد: البفتيك واسكالوب اللحم واااااو   البفتيك واسكالوب اللحم واااااو I_icon_minitime11/11/2011, 4:27 am

البفتيك واسكالوب اللحم واااااو 13094143971646
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام تسنيم حبيبتى
نائب المديره العامه
نائب المديره العامه
ام تسنيم حبيبتى


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 18/03/2011
عدد المشاركات عدد المشاركات : 11045

البفتيك واسكالوب اللحم واااااو Empty
مُساهمةموضوع: رد: البفتيك واسكالوب اللحم واااااو   البفتيك واسكالوب اللحم واااااو I_icon_minitime20/11/2011, 10:43 pm

تسلم الايادى يا قمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
البفتيك واسكالوب اللحم واااااو
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل البفتيك أو الستيك أو اسكالوب اللحم
»  لفائف اللحم
» ريحتك واااااو روووعه..
» شا ورما اللحم
» الي بحب اللحم مع البطاطا والباشامل

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كيداهم :: مطبخ كيداهم :: مطبخ كيداهم-
انتقل الى: