وبحلاوتى مجنناهم
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  الأحداثالأحداث  المنشوراتالمنشورات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
الخطوة الاخيرة

 

 طاجن اللحمة بلسان العصفور

اذهب الى الأسفل 
+2
ام تسنيم حبيبتى
هبة حسن
6 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
هبة حسن
عضو vip
عضو vip
هبة حسن


تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 16/03/2011
عدد المشاركات عدد المشاركات : 4529

طاجن اللحمة بلسان العصفور Empty
مُساهمةموضوع: طاجن اللحمة بلسان العصفور   طاجن اللحمة بلسان العصفور I_icon_minitime17/12/2011, 2:26 pm

طاجن اللحمة بلسان العصفور
المقادير:
1/ 4 كيلو لسان عصفور محمص
1/ 2 كيلو رز
1/ 2 كيلو لحمة تُقطّع مكعبات صغيرة
3 حبات بصل
2 حبة طماطم
حبة فلفل أحمر
حبة فلفل حامي
4 ملعقة كبيرة زبدة

الطريقة:
1- تبّلي اللحمة بالملح والفلفل، وشوّحيها في ملعقتين زبدة لمدة 5 دقائق لحد ما تاخد لون، وبعدين تضيفي عليها بصل مفروم خشن، وغطّيها وسيبيها على النار.

2- بعد ما البصل يدبل حطّي مكعبات الفلفل الأحمر والطماطم والفلفل الحامي وقلبيهم، وغطّي الحلة مرة كمان، وسيبيها لحد ما اللحمة تستوي نصف تسوية، وتشرب السائل اللي فيها.

3- حطّي باقي كمية الزبدة، وشوّحي فيها الرز واللسان عصفور، وقلّبيهم مع بعض وتبليهم بالملح، وبعدين اسقيهم بكمية من شوربة فراخ أو لحمة تغطيهم، وبعدين غطي الحلة، وسيبيها على النار لحد ما الرز ولسان العصفور يستوي نصف تسوية.

4- بعد ما اللحمة تستوي وخليط الرز ولسان العصفور يستوي ابدئي جهزي الطاجن؛ وده بإنك تدهنيه بمادة دهنية، وبعدين حطي فيه الرز، واعملي فتحة في منتصف الطاجن، وصبّي فيها خليط اللحمة، واسقيه بنصف كوب من الشوربة ودخّليه الفرن.

5- بعد ما كل المكونات في الطاجن تستوي طلّعيه من الفرن، وقدّميه..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام تسنيم حبيبتى
نائب المديره العامه
نائب المديره العامه
ام تسنيم حبيبتى


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 18/03/2011
عدد المشاركات عدد المشاركات : 11045

طاجن اللحمة بلسان العصفور Empty
مُساهمةموضوع: رد: طاجن اللحمة بلسان العصفور   طاجن اللحمة بلسان العصفور I_icon_minitime18/12/2011, 2:52 pm

طاجن اللحمة بلسان العصفور Amiraa5dc2113e0e
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حياتى كلها لله
عضو vip
عضو vip
حياتى كلها لله


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 14/09/2012
عدد المشاركات عدد المشاركات : 1132
العمر العمر : 34

طاجن اللحمة بلسان العصفور Empty
مُساهمةموضوع: رد: طاجن اللحمة بلسان العصفور   طاجن اللحمة بلسان العصفور I_icon_minitime1/10/2012, 6:34 am

بصراحه مش بحط فيه رز خالص
بس هجربهان شاء الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام مهندومريم
المشرف العام
المشرف العام
ام مهندومريم


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 20/03/2011
عدد المشاركات عدد المشاركات : 2037
العمر العمر : 41

طاجن اللحمة بلسان العصفور Empty
مُساهمةموضوع: رد: طاجن اللحمة بلسان العصفور   طاجن اللحمة بلسان العصفور I_icon_minitime1/10/2012, 11:17 am

تسلم الايادى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سموالملكه
كيداهم نشيطة
كيداهم نشيطة
سموالملكه


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 14/09/2012
عدد المشاركات عدد المشاركات : 67

طاجن اللحمة بلسان العصفور Empty
مُساهمةموضوع: رد: طاجن اللحمة بلسان العصفور   طاجن اللحمة بلسان العصفور I_icon_minitime1/10/2012, 1:47 pm

تسلم الايادى بحب لسان العصفور جدااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة الياسمين
كيداهم جديده
كيداهم جديده
زهرة الياسمين


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 02/10/2012
عدد المشاركات عدد المشاركات : 15

طاجن اللحمة بلسان العصفور Empty
مُساهمةموضوع: رد: طاجن اللحمة بلسان العصفور   طاجن اللحمة بلسان العصفور I_icon_minitime2/10/2012, 2:41 pm

طريقة حلوة ماشاءالله تسلم ايديكى ان شاءالله اجربها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طاجن اللحمة بلسان العصفور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» شرائح اللحمة بصوص المشروم
» شرائح اللحمة بزبدة الليمون
» شوربة لسان العصفور السهلة جدا
» اللحمة بالطريقة الايطالية
» طريقة عمل شوربة اللحمة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كيداهم :: مطبخ كيداهم :: مطبخ كيداهم-
انتقل الى: