وبحلاوتى مجنناهم
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  الأحداثالأحداث  المنشوراتالمنشورات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
الخطوة الاخيرة

 

 الفتة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
بيسان2009
عضو ماسي
عضو ماسي
بيسان2009


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 13/09/2012
عدد المشاركات عدد المشاركات : 120

الفتة  Empty
مُساهمةموضوع: الفتة    الفتة  I_icon_minitime16/10/2012, 8:54 am

فتة العيد. المقادير: • كيلو لحم ضأن مقطع بالعظم وياريت يكون "لحم الكتف"

• نص كيلو رز. • ماء ساخن. • بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة. • 2 فص حبهان. • ملعقة قرنفل. • 6 فصوص ثوم مهروس. • رغيف خبز محمص. • نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب. • عود قرفة. • ورقة لاورا. • ملح. • كوباية كبيرة عصير طماطم. • ملعقة كبيرة سمن. • ملعقة كبيرة صلصة طماطم. • ملعقة خل أبيض.
اسلقي اللحمة الضاني وضيفي إليها عند السلق بصلة وورقة لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح وسيبيها لغاية ما تستوي أثناء ما اللحمة بتستوي هاتِ الارز واغسليه وبعد كده هاتي الصنية اللي هتعملي فيها الأرز وحطي فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد كده ضيفي إليها الرز وقلبيه على النار لمدة خمس دقائق بعد كده هاتي ميه وضيفي إليها شوية ملح وبعد كده ضيفيها للرز وسيبيه على نار هادية لغاية ما يستوي.... بعد كده هاتِ بصلة وقطعيها قطع صغيرة وحمريها في السمنة لغاية ما تلاقي لونها بدأ يميل إلى اللون الأصفر ضيفي إليها التوم مع التقليب لما تلاقيهم لونهم بدأ يكون ذهبي ضيفي إليهم كوب عصير الطماطم والصلصة وسيبيهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق بعد كده ضيفي إليهم قليلا من "الشوربة" وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة. بعد كده هاتِ صينية وقطعي فيها الخبز وضيفي إليه شوربة اللحمة
"الشوربة" وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة. بعد كده هاتِ صينية وقطعي فيها الخبز وضيفي إليه شوربة اللحمة وسيبيهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة. بعد كده هاتِ طبق كبير وحطي فيه الأرز والخبز وحطي فوقيهم دمعة الصلصة اللي أنت عملتيها ومن فوقها اللحمة..




الفتة  Fatah7ks
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
موحه
المشرف العام
المشرف العام
موحه


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 10/06/2011
عدد المشاركات عدد المشاركات : 2589
العمر العمر : 43

الفتة  Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفتة    الفتة  I_icon_minitime16/10/2012, 9:07 am

الفتة  Absba29
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الفتة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الفتة بطريقة مصرية طحن
» الست غاليه حلقة الفتة وتتبيلة اللحمة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كيداهم :: مطبخ كيداهم :: اطباق رئيسيه-
انتقل الى: