وبحلاوتى مجنناهم
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  الأحداثالأحداث  المنشوراتالمنشورات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
الخطوة الاخيرة

 

 دجاج كنتاكى

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ام عمار*
عضو vip
عضو vip
ام عمار*


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 28/05/2011
عدد المشاركات عدد المشاركات : 10421
العمر العمر : 34

دجاج كنتاكى Empty
مُساهمةموضوع: دجاج كنتاكى   دجاج كنتاكى I_icon_minitime24/11/2011, 10:26 pm

[center]اولا : دجاج كنتاكى

المكونات

فرخة كاملة (2كيلو جرام) مقطعة اللى ثمانى قطع .

1/2 كيلو فيلية صدور فراخ.

عبوة لبن رايب (1/4 لتر) انا اخترت المراعى .

دقيق ابيض فاخر.

ملح.

فلفل اسمر حب.

قرنفل مسمار مش مطحون.

شطة.

بابريكا.

حقنة.

مياة مثلجة.

بصل بودر.

ثوم بودر.

جنزبيل بودر.

اعشاب (مردقوش - زعتر - روزمارى - طرخون - ورق لورا - جنزبيل طازج).

سكر.

ملعقة صغيرة خل ابيض.

جهزى
الفرخة والحقنة ومعجون الشطة معجون الشطة دة هتعملية ازاى اقولك تجيبى
معلقة كبيرة شطة بودر حارة مع نص معلقة بابريكا وتحليها بشوية ماية
.

بعد كدة هتقطعى الفرخة 8 قطع وتشيلى الهيكل والكبد والقوانص للسلق علشان الرز يا حلوين.

بعد
ما قطعنا نحقن قطع الفراخ بالشطة تجيبى الحقنة وتشيلى الابرة ترميها
وتحقنى بين العظم واللحم ازاى هتجيبى اى طرف مدبب معلقة او سكينة وتعملى
فتحة غويطة بين العظم واللحم وتدخلى الحقنة وتحقنىيها شطة اوك زى اللى ف
الصورة دى بصى كدة
.

وميمنعش تحقنى تحت الجلد بس شوية صغيرين ومش تنسى تحقنى الجناح كمان حلو اوى بصى اى مفصل يقابلك احقنية .

بعد ما حقنا نعمل اية هه يالا نشوف .

هنقطع
فيلية صدور بالطول ونحطهم مع قطع الفراخ اللى احنا حقناها شطة علشان هنعمل
منها فيلية كرسبى للرز وندخل شوية برضة جوة الرز هنبقى نشوف موضوع الرز دة
.

بس قطع الفيلية دى مش تحقنيها حاجة سبيها زى ما هي اوك .

هنحط اللبن الرايب .

تيجى نشوف هنعمل اية بعد كدة يالا بينا.

اهم خطوة حبايبى هنغلفها ونحطها فى الثلاجة لمدة لا تقل عن اربع ساعات اوك.

والخطوة اللى بعدها هى الاهم بصوا كدة.

هنطلعها من اللبن الرايب ونصفيها اوك ونشوف اية هو الاهم.

هنحضر التوابل دى يا حلوين

2 ملعقة كبيرة ملح.

1 ملعقة صغيرة سكر.

1 ملعقة صغيرة خل ابيض.

2 ملعقة ثوم بودر.

1 ملعقة بصل بودر .

1 قطعة جنزبيل فريش مقشر.

1 ملعقة فلفل اسمر حب.

4 حبات قرنفل مسمار.

4 ورقات لورا وعود روز مارى .

بعد كدة هنعمل اية بصوا معايا ;

هنحط دة كلة فى الماية المتلجة وعلى التلاجة عدل لمدة اربع ساعات تانين مش تزهقوا المهم انكم تستمتعوا.

بعد كدة اية اللى هيحصل

هنطلع الفرخة من ماية التوابل ونصفيها بعد ما الفراخ اتشبعت بالتوابل اوك حلو كدة نيجى بقى على القرمشة واليكم السر الذى لم يعد سرا بعد الان


هنجيب الحاجات دى اللى هى اية بقى


م/ص شطة حارة .

م/ص بابريكا.

م/ص ثوم بودر .

م/ص جنزبيل بودر.

م/ص فلفل اسمر مطحون.

م/ص ملح.

م/ص مشكلة من زعتر بودر على طرخون بودر على مردقوش بودر.

ونحطهم على3 كوب كبير دقيق ابيض.

وهنعمل خلطة اسمها تمبورة اكيد عارفينها بس هنا هتتعمل ازاى ماية متلجة اوى يستحسن يكون فيها تلج مع2 كوب دقيق ابيض.

الطبق الاخير دة فية اية فية القرمشة اللى هتخلى الفراخ كنتاكى كنتاكى اوك ودى هنعملها ازاى اقول ولا لا خلاص هقول مش تزعلو

هنجيب
طبق فية دقيق ونشقشقة بشوية ماية متلجة وبعد كدة نفركة براحة بصوابعنا
هتحسى انو قطع رقيقة كدة جوة الدقيق هتاخدى منة شوية وتحطيهم فى مصفاة
وترجيها علشان تتخلصى من الدقيق الزيادة وترصيهم على ورقة والعملية دى
بتتكرر كل شوية لانك بتحطى نقط ماية على دقيق كتير وتحطيهم فى المصفاة
وهكذا بس معلومة مش تعملى كمية كبيرة من القرمشة وتسبيها ل على طول تحطى
الفراخ فى الدقيق وبعد كدة سائل التمبور وبعدين القرمشةكلة ورا بعضة وبعدين
فى الزيت مش تركنى حاجة والا كلة هيعجن


تعالى شوفى الصور دى كدة

فى الاول هوريكى القرمشة

نيجى للقلى

هنسخن الزيت على 160 درجة

وهنقلى نص قلي

والسرهنا
انك تحطى الغطا لانة لما بيتعرض للهوا بيتلون من برة بس مش بيستوى من جوة
والغطا عندى بيسمح بخروج البخار لان برضة لو البخار اتكتم بيحرق الحاجة


بعد ما قلينا نص قلية اية اللى هيحصل

هناخد
الفراخ ونحطها فى التلاجة علشان ترتاح والمية اللى جوة اللحم تتوزع فى
الانسجة تانى انا مش فاكرة ابنى قالى اية بالظبط بخصوص الحتة دى بس تتحط فى
التلاجة مش اقل من ساعة او ممكن تسبيها فى التلاجة ووقت ما تحبى تقلى منها
خدى منها واقلى


بعد ما قعدت الوقت الكافى فى التلاجة نطلعها بقى علشان نقليها تانى علشان انا جعت يالا بينا

ودى اول قطعة يام يامدجاج كنتاكى 84392

ودى بقى قطع الفيلية المقرمشة الحارة اللى هتتحط على الرز

نيجى بقى يا حبايبى للرز

اولا الشوربة : 2 معلقة ملح - معلقة فلفل اسمر حب - 3 بصلات مدبس فيهم قرنفل وورق لورا - معلقة حبهان

فاكرين طبعا الجزء اللى هنعمل منة الشوربة اللى هو الرقبة والهيكل والكبد والقوانص اوك

عملنا الشوربة

تعالو على الرز

ومكوناتة

1/4 فيلية من اللى كان منقوع فى اللبن الرايب.

معلقة شطة حارة .

معلقة بابريكا.

3 بصلات متوسطين الحجم مقطعين قطع صغيرة .

2 فص ثوم متوسط مقطع قطع صغيرة .

ملعقة صغيرة ملح.

1/2 كيلو رز.

2 ملعقة زبدة.

2 ملعقة صلصة حمراء مدوبين فى شوية ماية.

اليكم الطريقة

نحمر قطع اللحم فى الزبدة

ننشل قطع اللحم ونضع البصل لحد ما يدبل ونحط التوم

اول ما ريحة التوم تظهر حطى قطع الفراخ تانى وقلبى

وبعدين نحط الرز والتوابل ونقلب

وبعدين نحط الصلصة

وبعدين نحط الشوربة ونغطى ونسيبها على نار عالية لمدة دقيقتين ونهدى النار خالص لمدة 12 دقيقة

دجاج كنتاكى 499488دجاج كنتاكى 499488دجاج كنتاكى 499488دجاج كنتاكى 499488دجاج كنتاكى 499488دجاج كنتاكى 499488



يالا ناكل ريزو مع صوص باربكيو






دجاج كنتاكى 1


بالهنا والشفا
[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام تسنيم حبيبتى
نائب المديره العامه
نائب المديره العامه
ام تسنيم حبيبتى


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 18/03/2011
عدد المشاركات عدد المشاركات : 11045

دجاج كنتاكى Empty
مُساهمةموضوع: رد: دجاج كنتاكى   دجاج كنتاكى I_icon_minitime25/11/2011, 2:40 am

دجاج كنتاكى Amiraafddf74461a
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام عمار*
عضو vip
عضو vip
ام عمار*


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 28/05/2011
عدد المشاركات عدد المشاركات : 10421
العمر العمر : 34

دجاج كنتاكى Empty
مُساهمةموضوع: رد: دجاج كنتاكى   دجاج كنتاكى I_icon_minitime27/11/2011, 3:05 pm

ام تسنيم حبيبتى كتب:
دجاج كنتاكى Amiraafddf74461a
دجاج كنتاكى 2008-07-02-05_21_25sh-thanks
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حياتى كلها لله
عضو vip
عضو vip
حياتى كلها لله


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 14/09/2012
عدد المشاركات عدد المشاركات : 1132
العمر العمر : 34

دجاج كنتاكى Empty
مُساهمةموضوع: رد: دجاج كنتاكى   دجاج كنتاكى I_icon_minitime14/9/2012, 5:44 am

تسلم ايديكى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام عدنان
كيداهم نشيطة
كيداهم نشيطة
ام عدنان


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 13/09/2012
عدد المشاركات عدد المشاركات : 54

دجاج كنتاكى Empty
مُساهمةموضوع: رد: دجاج كنتاكى   دجاج كنتاكى I_icon_minitime14/9/2012, 7:48 am

فييييييييييييييييييييييييييين الصور بقيييييييييي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
myharty
كيداهم جديده
كيداهم جديده
myharty


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 13/09/2012
عدد المشاركات عدد المشاركات : 3

دجاج كنتاكى Empty
مُساهمةموضوع: رد: دجاج كنتاكى   دجاج كنتاكى I_icon_minitime14/9/2012, 9:38 am

فييييييين الصور
بس اقولك انا جربتها وطلعت تححححححححححححححححححححفة
وعملتها بنفس الطريقة كدا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
دجاج كنتاكى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» دجاج الكرسبي كنتاكى
» دجاج كنتاكى مقلى لذيذ جدا
» اسهل فراخ كنتاكى وبالصوور
» فراخ كنتاكى-طريقة عمل رووعه
» *فراخ كنتاكى على طريقة الشيف اسامة *

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كيداهم :: مطبخ كيداهم :: اطباق رئيسيه-
انتقل الى: