وبحلاوتى مجنناهم
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  الأحداثالأحداث  المنشوراتالمنشورات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
الخطوة الاخيرة

 

 عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
بنات عمرى
كيداهم موهوبه
كيداهم موهوبه
بنات عمرى


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 03/07/2011
عدد المشاركات عدد المشاركات : 406
العمر العمر : 36

عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم Empty
مُساهمةموضوع: عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم   عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم I_icon_minitime7/7/2011, 6:40 am


أخواتي العزيزات

اليوم معي طريقة عمل أكلة الفسيخ المصري بسمك البوري

أكله مصريه شهيره غنيه عن التعريف

تقدم مع حلقات البصل و الليمون و أحياناً يضيف البعض لها قليل من الزيت

و تؤكل مع الخبز البلدي الطازج
عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم 0421111804340e3feobe
بسم الله نبدأ بذكر تفاصيل الطريقه
البدايه
طبعاً بما إنه عباره عن سمك بوري مملح فإن البدايه مع شراء السمك البوري



بداية من شراء السمك ...
كل ما كانت السمكه طازجه و حجمها أكبر كل ما كانت افضل لأنها بتكون سمينه و ده أفضل
للفسيخ
أنا بشتري السمكتين أكتر من كيلو و نصف بقليل .. و إذا وجدت أكبر بيكون أفضل
إشتري السمك و أغسلي خياشيمه جيداً جدا لمده لا تقل عن خمس إلي ستة
دقائق لكل سمكه تحت الماء إلى أن يصبح لون الخياشيم أبيض تقريباً
عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم 042111170414gmb639b36pc429x
عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم 042111170423rb3pqxtlhfllfture
و بعدها ندخل مرحلة التجفيف بما لا يقل عن أربعه و
عشرين ساعه
نحضر صينيه و نفرشها ورق ابيض حتى يمتص الماء الخارج من
السمك
و طبعا كل كم ساعه بنغير الورق و نقلب السمك على جمب آخر
بحيث يتعرض من جميع جوانبه للهواء علشان ينشف
هذا هو شكل السمك و هو ما زا طازجاً بعد الغسيل مباشرة
عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم 0421111704227jswhujxbse2
و على الصينيه و تحته ورق أبيض أثناء التنشيف :
عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم 04211117040990vg3i8rj2fuhe3w2bd

خطوه بنعملها أثناء التنشيف مرتين أو ثلاثه بين كل مره و مره عدة
ساعات
تمسكي السمكه و تضعي في كل خيشم منديل ورق و تمسكي الرأس
بمنديل تالت و تمسكي السمكه رأسها لأسفل و تضغطي عالرأس بشكل يضمن نزول أي سوائل
منها و طبعا بعد كده بنشيل المنديل من الخياشيم و نسيبه يكمل تنشيف على الصينيه مره
أخرى
مرحلة التنشيف تستغرق يوم كامل او أقل بقليل ..
أنا أشتري السمك ليلاً و أغسله و أتركه ليجف لليوم التالي ..
أضعه طوال الليل معرض للتكييف و طبعاً مغطى بقماشه خفيفه جداً.. هكذا :
عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم 042111170432mliotxl7qejhid2f7af1 و في الصبح باخده يكمل تنشيف في المطبخ و شباك المطبخ مفتوح للتهويه لكن مع التأكيدعلى انه يظل طوال هذه الفتره مـُـغطى تماماً لضمان النظافه
و بعد ما ينشف تماماً هتعرفيه من ملمسه بصبح جاف تماما من الخارج و لونه يبيض كله و يصبح صلب ليس بطراوة السمك الطازج .. يعني السمكه تمسكيها من الذيل تظل متماسكه بدون انثناء
و ممكن بالنهار بعد ما يمر
عليه الليل و قبل التمليح توقفي السمك فتره علشان لو فيه سوائل تنزل .. أنا بفتح
زجاجة ماء معدنيه من الأعلى و أضع فيها من أسفلها مناديل ورقيه حتى تمتص اي
قطرات تنزل منه و أضع فيها السمكه واقفه رأسها لأسفل
هكذا :
عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم 04211118040440cro7u7hgtn7bht7ysw

و هذا هو شكل السمك بعد مرور 24 ساعه تجفيف
عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم 042111180408w9pe54fa1htdvzmr6k
لاحظي أنه أصبح يابس من الخارج تماماً و تأكدي من جفاف رأسه و خياشيمه
ثم المرحله القادمه التمليح
و قبل التمليح نمسك السمكه من عند الذيل و
نضغط عليها حتى تصبح طريه لضمان لحم طري و مرهمي عند النضج
إضغطي عكس طبيعة الذيل .. يعني تضغطي على الذي بشكل رأسي .. ليس في اتجاه الرأس .. كأنك تفرديه
ثم نحضر الملح الخشن ..الكيس عباره عن
كيلو ملح مجروش أو خشن ... النوع الذي إستعملته مكتوب عليه ملح سعودي مجروش أو خشن
هذه صورته
عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم 042111180425bj57mr9uufdk77m7yip
نستعمل تقريباً ثلاثة ارباع الكيس . أو ثلثينه ... أول خطوه بنملأ الخياشيم تماماً لدرجة
انها تبقى مفتوحه و الملح لا يسمح لها بالإنغلاق
هكذا:
عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم 042111180424q5tm1plko7diwd
نرص السمك رأس جمب ذيل . يعني خلف خلاف السمكه رأسها بجانب
ذيل التانيه
ثم نرش باقي الكميه ( بقية ثلثي الكيس و ليس بقية الكيس كله ) التي سنستخدمها فوق و تحت و بجانب
السمك
هكذا :
عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم 042111180440p1c4ebm4t4n
صوره أخرى :
عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم 0421111804466hnklzotl6ak7e
انتهى التمليح الآن و نغلق الكيس جيد جداً و كوني حريصه على عدم بقاء الهواء فيه و
لفيه في أكتر من كيس فوق بعض
أنا أضعه في حوالي سبعه او ثمانية اكياس لضمان الحراره اولاَ و عدم دخول الهواء ثانياً
صورة السمك بعد الإنتهاء من تمليحه و لفه جيداً :
عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم 0421111804511zq865jhtuwme7knn
سنضع لفافة السمك في مكان جاف ( أنا أضعه في فرن البوتوجاز )و تحرصي تماماً ان كل
فتره تقلبي اللفه من جانب لآخر حتى تضمني توزيع الملح .. و يوضع طبعاً في صينيه أو ما شابه حتى تضمني نظافة الفرن او المكان الذي وضعتي به الفسيخ إذا قطر ماء خارج الأكياس
و يترك تقريباً خمسة ايام و تفتحيها
أهم ما في الأمر هو تقليبها في اليوم ما لا يقل عن اربع او
خمس مرات .. يعني كل ما تتذكريها تفتحي الفرن و تقلبيها علشان الملح يتوزع
تماماً
و طبعا بالنسبه لمحبي الفسيخ فسوف تعرفين أنه أصبح جاهزاً من رائحته التي ستظهر فور نضجه قبل ان يفتح
طبعاً بمناسبة أعياد الربيع و شم النسيم عملت الفسيخ و هذه صورته فور إزالة الملح عنه
عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم 042111180412xkblkbp
لونه أبيض و لامع قريب من الفضي و هذه علامه انه جيد تم تمليحه بشكل نظيف
و هذه هي بعض الصور من على السفره مع البصل و الليمون و الخبز قبل القضاء عليه عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم Smile
عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم 042111180455l3ig6i2oq9uxq4jixv8f أعتقد ما خلينا حجه لمحبي هذه الأكله أن يحصلوا عليها من الألف إلى الياء صنع منزلي و مضمون
أنتظر نتائج التجارب
تحياتي للجميع
الموضوع منقول للأمانه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام تسنيم حبيبتى
نائب المديره العامه
نائب المديره العامه
ام تسنيم حبيبتى


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 18/03/2011
عدد المشاركات عدد المشاركات : 11045

عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم Empty
مُساهمةموضوع: رد: عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم   عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم I_icon_minitime7/7/2011, 7:12 am

عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم Galele-3dda92631e
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المهندسه ميمو
عضو ذهبي
عضو ذهبي
avatar


تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 16/03/2011
عدد المشاركات عدد المشاركات : 104

عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم Empty
مُساهمةموضوع: رد: عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم   عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم I_icon_minitime30/10/2011, 6:21 pm

انا جيت اشوف كده مفيش حتيتن رنجه جنب الفسيخ عشان بموت فيها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام عمار*
عضو vip
عضو vip
ام عمار*


انثى
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 28/05/2011
عدد المشاركات عدد المشاركات : 10421
العمر العمر : 35

عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم Empty
مُساهمةموضوع: رد: عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم   عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم I_icon_minitime30/10/2011, 6:22 pm

عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم 665509
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
عندنا فسيخ النهارده يلا يا بنات كيداهم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» نصايحى ليكم لاحلى جميلات بنات كيداهم
» نصائح لاغلى الناس واحلى صحبة بنات كيداهم
» مواضيع كيداهم المطلوب اغلقها فى كيداهم الجديدة
» حصرى .... قائمة مسلسلات رمضان عندنا واسئل مجرب من السنة اللى
» ((النهارده عيد ميلادى)) ياجدعان

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كيداهم :: مطبخ كيداهم :: اطباق رئيسيه-
انتقل الى: